Exklusiv Ridsafari i Namibia

med Marika Griehsel
suitcaseUppskjuten till våren 2022
Marika Griehsel

Marika Griehsel

Afrika Select erbjuder en exklusiv ridsafari genom den spektakulära Namib-öknen med Marika Griehsel och vår  partner, Namibia Horse Safari Company.

"Det här är den ultimata upplevelsen som jag så gärna vill dela med mig av.  Inget går upp emot att rida genom öknen, vara mitt i vidderna på en stark och vacker häst, sova under stjärnorna långt bort från krav och stortstadsstress. 
Nu blir det verklighet, följ med mig till Namibia i april 2022. Det finns 12 platser totalt." 

Detaljerad resplan

 • user friends Arrangör och ciceroner

 • hiking Lokalguide

  Namibia Horse Safari Company

 • comments Kontaktuppgifter

  Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!
  +46 (0) 739 601 400

Program: 

Namibia ridsafari med Marika Griehsel

 

Dag 1: Avresa från Sverige

Flyg från Sverige, bokas separat enligt instruktioner, kontakta Marika för flyg och avgångstider.


Tidtabeller till Arlanda

Dag 2: Windhoek.

Efter ankomst i huvudstaden checkar vi in på lodge och beger oss ut på en stadsrundtur till fots. Marika har bevakat Namibia sedan självständigheten och känner även till den svenska historien i landet. Vi äter gemnsam middag och lär känna varandra.

Dag 3: Avfärd mot öknen - campa

 • Måltider:

  frukost på hotellet

  All måltider ingår under ridsafarin

Boende: camping

Sov under stjärnhimmel i öknen. 

Vår guide möter upp och vi kör direkt mot Namib-öknen och vår camp. Innan solen går ned  träffar vi våra hästar, bekantar oss med varandra och support-teamet, får en säkerhetsgenomgång och äter  kvällsmål vi öppen eld. En tältsäng med sköna täcken väntar efter en varm ute-dusch och en storartad stjärnhimlen vaggar oss till sömns. Nu är äventyret igång på riktigt.

Dag 4 & 5: Namib-öknen

 • Måltider

  Alla måltider ingår.

Camping under stjärnhimmel

Efter en tidig men omfattande frukost  sadlar vi på och börjar ritten över enorma gräsbevuxna vidder, nu är vi i världens äldsta öken och rör oss västerut i alla gångarter.    Skritt, trav och galopp, ibland i fullfart med följehästar i släptåg och vilda djur.
Vi ser bland  annat Oryx-antilop, zebra och giraff som söker sig till flodbäddar som skär genom det vackra landskapet. Vattenhål finner vi längst vägen och ibland hoppar vi av för att sträcka på benen och gå en stund bredvid vår häst. 
Vi ser unika växter och får lyssna på vår guides djupa kunskap om det fantastiska eko-systemet som fungerar nästan helt utan regn.    
Varje dag rider vi 4-5 timmar innan lunch och 3-4 timmar efter lunch innan vi slår läger för kvällen. Du ansvarar för din häst och dess välbefinnande, först får hästen mat och vatten sedan får du lunch och middag av support-teamet som servar och  möter upp på sen-eftermiddagen efter en händelserik dag.   
De har med sig allt vi behöver, dina kläder mat och vatten. Vi kan stänga av våra mobiler under hela resan om vi vill eftersom vår guide är uppkopplad och har kontakt med omvärlden om det skulle behövas.  

Dag 6 & 7: Månlandskap och sanddyner

 • Måltider

  Dag 5. All måltider ingår

  Dag 6. Frukost och lunch ingår, middag till egen kostnad

Dag 5 Camping
Dag 6 Lodge i Swakopmund

Efter två fantastiska dagar genom öknen rider vi nu in i Swakop-flodens dalgång. Ett utomjordiska månlandskap i svarta nyanser möter oss först, dessa formationer bildades för 600 miljoner år sedan och är en av Namibias säregna upplevelser. Flodbädden är så gott som alltid torr men någon meter under sanden finns det livgivande  vattnet.  Temperaturen blir svalare ju närmare kusten vi kommer och det händer att en dimma drar in från havet under natten.
Vi rider i flodbädden mot den lilla kuststaden Swakopmund. 
I dessa flodbäddar red också svensken Axel Eriksson och hans svensk-engelska husbonde Charles Johan Andersson på 1850-talet. I Carl von Linnes anda drog de in i landet för samla  växter och djur och dessa  båda herrar blev under en period några av Namibias mest inflytelserika personer.  Deras facinerande öden och äventyr berättar jag gärna mer om, samt om nutida Namibia som jag rapporterat ifrån sedan självständigheten från Sydafrika och det första fria valet 1989. 
När dag sex går mot sitt slut når vi havet och de milslånga stränderna vid Atlanten.  Hänförande vackert!

Dag 8: Delfiner och sälar i Walvis Bay

 • Måltider

  Frukost ingår

  Lunch och middag till egen kostnad

Lodge, Swakopmund

Nu har vi sagt att adjö till våra fyrbenta vänner och en upplevelsedag av annan karaktär tar vid. Vi besöker den stora havsbukten i grannstaden Walvis Bay där vi kan se delfiner, sälar och  flamingos. Ostron och musslor serveras på vår båt och vi får också möjlighet att shoppa lite i Swakopmund, gå på fantastiskt tyskt kafé, för Namibia var en gång i tiden en tysk koloni.  Vi avslutar vårt äventyr på en av Swakopsmunds bästa restauranger där fisk- och skaldjurs rätter serveras och även landets fantastiska godanöt- och viltkött med vin från Sydafrika. Dessutom tillverkar Namibia öl enligt tysk tradition - en utmärkt dryck efter de långa dagarna på hästryggen.

Day 9: Swakopmund - Windhoek och hemresa.

 • Måltider

  Frukost ingår

  Lunch till egen kostnad

  Middag på flyget

Övernatt flyg

Upp i ottan och vi säger   adjö till kusten. Vi kör genom det vackra landskapet mot Windhoek och vårt flyg hem .   Vi anländer i Sverige den 10 maj.

 

Dag 10: Ankomst Sverige

 • Måltider

  Frukost på flyget

Hemkomst, Sverige.


sun Ytterligare information

 • Hästarnas välmående är vår prioritet, var uppriktig med din vikt och ridkunskap vid bokningen.  Över 85 kg innebär att du måste ha en extra häst och kostnad tillkommer.  
 • Att campa innebär en lugn dagsrytm, dagen startar vid soluppgången men te och kaffe. Hästar får mat och vatten och efter en omfattande frukost sadlar vi på runt klockan åtta.  Vi rider i fyra till fem timmar innan lunch. Paus i cirka en till två timmar och sedan ritt igen på eftermiddagen i mellan tre till fyra timmar. 
 • Ritterna per dag är mellan 30-40 kilometer. 
 • När vi campar finns så kallade “ bucket - showers “ att tillgå på kvällen med varmt vatten. Toalett är utedass, så kallade “ long-drops”.
 • Vi sover på tältsängar i så kallade “ bed-rolls” med sköna täcken, lakan och kuddar. Tält går att ordna men det är inte att rekommendera för då missar man den stjärnbeströdda himlen. 
 • Olika matbehov, som allergier och vegetarisk kost kan erbjudas, nämn detta då du  bokar. 
 • Enkelrum kan bokas vid lodge  till extra kostnad.
 • Alla deltagare måste ha en omfattande reseförsäkring med internationell sjuktransport inkluderad.
 • Alla deltagare sköter sadlar sin egen häst, alla hjälper även till att bära sin tältsäng och bed-roll samt eget bagage till sängplats för natten. 
 • Bagage lämnas varje morgon till support-team och den lastbil som följer vår ridsafari.
 Transport ingår till start-campen samt från Swakopmund till Windhoek, hemresedag.
 
 
Pris: 
43 500 sek exklusive flyg 
Alla måltider ingår utom avslutande middag dag 7 och lunch dag 8.
Drycker ingår under ridsafarin.
Ingår ej i priset: 
Dricks till guider samt dryck vid lodger och stopp under ridsafari vid kiosk eller liknande. 
 
 
Anmälningsavgift och slutbetalning kontakta Marika
Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! 
 
Varje resenär ansvarar för reseförsäkring och avbeställningsskydd, detta kan tecknas hos Europeiska, www.erv.se
 
Flyg kan bokas via Tranås resebyrå, Bibie Andersson telefon;  0140 - 37 50 70 eller på nätet. I dagsläget har inget bolag sina tidtabeller helt klara för maj 2021. Marika Griehsel, Afrika Select AB kommer att arbeta för att det bästa och mest fördelaktiga pris och flyg kan erbjudas.
Uppskattat pris för flygbiljett mellan 8 - 10 000 sek.
Boka inte flyg utan att ha stämt av med Marika Griehsel
 
Ytterligare resevillkor, se allmänna villkor på Afrika Select AB hemsida. 
 
Afrika Select AB har resegarantier ställda hos Kammarkollegium.
 • Arrangör & ciceron Marika Griehsel 

 • Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

 • + 46 739 601400

Kontakt

 • Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!
 • +46739601400 / 1

Copyright © 2020 Afrika Select. All rights Reserved. Integritetspolicy